Мерки за увеличаване на транзитния капацитет на украинско зърно през

...
Мерки за увеличаване на транзитния капацитет на украинско зърно през
Коментари Харесай

Румъния увеличава износа на украинско зърно

Мерки за увеличение на директния потенциал на украинско зърно през Румъния от 2 на 4 милиона тона всеки месец ще бъдат подхванати през идващия месец. Това заяви министърът на превоза и инфраструктурата Сорин Гриндяну след диалози в Галац с висши представители на Съединените щати, Европейския съюз, Република Молдова и Румъния за различни направления за превозване на зърно от Украйна.

“Съгласихме се, че украинският експорт на зърно би трябвало да бъде интензивен в подтекста на офанзивите през последните седмици против украинските пристанища Рени и Измаил. Подчертах смисъла на румънските сухопътни, железопътни и морски транспортни направления за поддържане на непрестанен поток за експорт и импорт от Украйна. От позиция на превоза по река Дунав, Сулинският канал е единственият жизнерадостен воден път за тези превози и по тази причина е значимо да се усъвършенства потенциалът на този маршрут ”, съобщи Гриндяну, представен от Аджерпрес.

“Пред лицето на бедствието единството надвива. Румъния, Украйна, Република Молдова, Европейската комисия и Съединените щати ще обединят напъните си след грубото излизане на Русия от Черноморската самодейност за зърно. Въпреки безмилостното заличаване от Русия на украинската пристанищна инфраструктура и хранилища за зърно, ние оставаме ангажирани с обезпечаването на непрекъснатост на украинския експорт на зърно, с цел да отговорим на световното търсене. Работейки взаимно, сме решени да укрепим и диверсифицираме различните направления за експорт на зърно по железопътен, шосеен и морски път, като подсигуряваме значителната роля на Украйна на международния пазар на храни “, споделиха от посолството на Съединени американски щати.

В позицията, изпратена от дипломатическото посланичество, Кремъл е жигосан, че " трансформира храната в оръжие и заплашва световната продоволствена сигурност ", съобщи Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР