Мерки срещу зачестилото замърсяване на въздуха в Димитровград със серен

...
Мерки срещу зачестилото замърсяване на въздуха в Димитровград със серен
Коментари Харесай

Обсъдиха мерки против обгазяването на Димитровград със серен...

Мерки против зачестилото замърсяване на въздуха в Димитровград със серен диоксид бяха разисквани на среща в регионалната администрация в Хасково.

Там бяха регионалният шеф Минко Ангелов, заместниците му, кметът на Димитровград Иво Димов, шефът на РИОСВ-Хасково инж. Тонка Атанасова и експерти от екоинспекцията, както и управлението на Топлоелектрическа централа " Марица 3 " АД.

Обсъдени бяха ограничения за премахване на всички софтуерни, индустриални и други фактори, водещи до замърсяване качеството на атмосферния въздух, подхванати от оператора. В момента тече процедура по преразглеждане на издаденото на оператора Топлоелектрическа централа " Марица 3 " АД сложно позволение за горивната апаратура.

Процедурата е обвързвана с усъвършенстване на горивния развой и филтриране на газовия поток.
Представителите на способените органи са отправили оферти за ограничение замърсяването на въздуха на Димитровград. От своя страна, операторът е направил все още частична замяна на дюзите, както и градивни промени по димния тракт, означиха от администрацията на губернатора.

Оттам допълниха, че след разискването са били набелязани няколко ограничения за премахване на наболелия проблем. Една от тях е мониторинг на качеството на атмосферния въздух с мобилна станция.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР