Меркел се очаква да се откаже през декември и от

...
Меркел се очаква да се откаже през декември и от
Коментари Харесай

Ето Кога Меркел Най-Накрая Ще Се Разкара От Канцлерския Стол!

Меркел се чака да се откаже през декември и от конкуренцията за председателския пост в ХДС, настояват близки до нея източници. Причина за решението е резултатът от локалните избори в провинция Хесен, където ХДС събра едвам 27% от гласовете на гласоподавателите и губейки 11% спрямо предходни вотове. Ангела Меркел е отпред на ХДС от 2000 година.

За овакантения пост в партията евентуално ще се кандидатира Фридрих Мерц - един от най-отявлените противници на Меркел от времето, в което на власт бе Герхард Шрьодер, а Мерц оглавяваше парламентарната секта на тогава опозиционния ХДС.

Мнозинството германци към този момент отчетливо не желаят необятната коалиция. И по тази причина изборите в Хесен напълно разумно се трансфораха в съдбоносен миг за Меркел и нейното държавно управление. Хесен е провинцията - централно средище на банковия бранш и стопанската система в Германия. Ако досегашният министър-председател на Хесен, който е доближен на канцлерката, беше изгубил изборите, против Меркел вероятно щеше да избухне открит протест. Но християндемократите въпреки всичко съумяха да останат първа политическа мощ в провинцията, въпреки че понесоха съществени загуби, разяснява Инес Пол в Дойче веле.

А десните националисти от " Алтернатива за Германия " (АзГ) се настаниха и в последния локален парламент в страната, в който до момента не бяха показани - точно в хесенския Ландтаг.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР