Мерилин Монро и Джо ди Маджо Монро е легенда не

...
Мерилин Монро и Джо ди Маджо Монро е легенда не
Коментари Харесай

И богатите се обичат и плачат: най-иконичните холивудски двойки в историята

Мерилин Монро и Джо ди Маджо
Монро е легенда освен приживе, само че и в гибелта си. Гробът й в Уестууд Вилидж край Лос Анджелис се посещава от хиляди фенове всяка година. Един мъж обаче поставя цветя на него всяка седмица в продължение на 20 години. Мъжът се споделя Джо ди Маджо и е вторият от общо трима съпрузи на холивудската звезда. Двамата се срещат в миг, когато Монро е недоволна от посоката, в която се развива кариерата й и по тази причина отхвърля да се снима повече във вятърничави музикални комедии. Джо е прочут бейзболист, с 12 години по-възрастен от актрисата и на нея несъмнено й харесва той да бъде неин бранител от всичко и всички. Както е споделил народът обаче, внимавай какво си пожелаваш, тъй като може да се сбъдне. Ди Маджо, несъмнено, е вманиачен по Мерилин, само че и безумно ревностен. Почти постоянно когато някой дръзва в негово наличие да направи комплимент на брачната половинка му за хубостта й, италианската му кръв кипва и постоянно даже раздава юмруци. Когато Монро е поканена в Корея, с цел да ободри с наличието си американските бойци там, Ди Маджо напряко откача от ревнивост, раздира деколтето на Мерилин, ругае я и чупи движимости. Тогава актрисата осъзнава, че, в случай че продължава по този начин, брачният им живот ще бъде призрачен. Затова и взема решение да го приключи. Докато тече бракоразводното дело, тя стартира връзка с Марлон Брандо, а след това и с драматурга Артър Милър. Въпреки горчивия завършек на брака им, Ди Маджо не престава да обича Мерилин и в никакъв случай не се дами наново.

Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън
Екранните сътрудници от “Клеопатра ” (1963) се трансформират в първата “таблоидна ” двойка. За първи път медиите наблюдават деликатно и отразяват в елементи развоя на абсурда, провокиран от извънбрачната връзка на двама артисти. Това прави от “Клеопатра ” освен най-касовият, само че и най-обсъжданият филм до този миг. По време на фотосите и двамата са женени за други хора - факт, който освен приковава интереса на необятната аудитория, само че и провокира гнева на Ватикана, откъдето жигосват връзката им като “еротична безпризорност ”. Божиите наместници даже възнамеряват да забранят на любовниците да се върнат назад в Съединени американски щати след края на фотосите в Италия. Тейлър и Бъртън се женят два пъти… един за различен. Първият им брак трае от 1964 до 1974 година, а вторият - по-малко от година. Тейлър разказва мъжете, заместили Бъртън в леглото й през идните десетилетия по този начин: “Те ми служеха единствено, с цел да ми държат палтото и да ми отварят вратата. Всички мъже след Ричард бяха просто компаньони. ”

Вивиан Лий и Лорънс Оливие
Нежната хубавица, спечелила си международна популярност като Скарлет О’Хара в “Отнесени от вихъра ”, и артистът, превъплътил се в може би най-хубавия Хамлет на всички времена, водили дълги правосъдни борби с половинките си, с цел да получат бракоразвод и да се оженят през 1940 година Двамата живеят дружно 20 години. По-голямата част от взаимния им живот обаче е същински пъкъл поради дългите интервали на меланхолия, редувани с нападателни прояви на Лий. Причината за тези спадове и ескалации в настроенията й е биполярно разстройство, което обаче остава недиагностицирано. По време на рецесиите си актрисата постоянно атакува с юмруци брачна половинка си, а на другия ден няма никакви мемоари това да се е случвало. В своята автобиографична книга Оливие разказва Виван като обладана от зли сили, които я превръщали в страшилище. Тя обаче изкусно умеела да прикрива психическото си заболяване и по тази причина на процедура никой по този начин и не схванал, че страда от такова.

Катрин Хепбърн и Спенсър Трейси
Едва ли има друга холивудска двойка, която да е била толкоз отдадена и жертвоготовна в грижите си един за различен. Техни другари разказват любовта им като “заслепяваща ”. Въпреки че двамата в никакъв случай не се женят, те не се отделят един от различен в продължение на 26 години, като през цялото това време Трейси е женен за друга жена. Той е набожен католик и по тази причина в никакъв случай и не помисля да разтрогне брака си. Връзката му с Хепбърн също пазят в загадка по същата причина. Когато здравето на Трейси стартира да се утежнява вследствие на дълги години на корист с тютюнопушене и алкохол, Хепбърн слага кариерата на пауза, с цел да се грижи за него. Когато обичаният й почива през 1967 година, тя не отива на погребението от почитание към брачната половинка и фамилията му.

Лорън Бакол и Хъмфри Богарт
Неповторима поради присъщия си глас и смъртоносен зеленоок взор, тя се трансформира в същинска холивудска сензация през 40-те. А той… Ами той е Хъмфри Богарт! Срещат се на снимачната площадка на кино лентата “Да имаш и да нямаш ”, когато тя е на 19, а той - на 45. Когато режисьорът на кино лентата стартира намерено да показва любовните си мераци по отношение на младата актриса и да заплашва, че ще я махне от продукцията, в случай че тя не отговори на възприятията му, Богарт й се притичва на помощ като един същински благородник. Как след това да не се влюбиш в подобен мъж! Бракът им трае 10 щастливи години и завършва, когато Богарт, върл пушач и пияч, умира от езофагиален рак на 57-годишна възраст. Бакол надживява обичания мъж с 57 години.

Мери Пикфорд и Дъглас Феърбанкс
Te са първата обществена двойка от златната ера на киното. Те са като Ким Кардашиян и Кание Уест на 20-те години на предишния век. Съвместният им живот минава в театралничене пред фотографите, изнасяне на речи, прерязване на ленти на публични събития и устройване на доста и обилни празненства в фамозното им имение Пикфеър. Всъщност Пикфорд и Феърбанкс били толкоз заети със обществени действия, както и да играят нарочената им роля на посланици на Америка в чужбина, че просто не им оставало време да се обичат. Напрежението посред им последователно нараствало като балон и когато слуховете, че Феърбанкс е почнал любовна връзка по време на следващото си европейско турне, балонът се спукал с гръм и тропот. Жертва на личните си упоритости и колосална популярност, любимците на Америка поставят завършек на брака си през 1936 година

Previous Next И богатите се обичат и плачат: най-иконичните холивудски двойки в историята 28 март, 2019 11:14 | от Вучето | Личности

В това отношение ние, простосмъртните, обичаме да играем ролята на безконечните каръци и да си мислим, че неприятните неща се случват единствено на нас. Докато ех, известните….

На тях постоянно всичко им е наред, красиви са като барбита и кеновци или най-малкото като Бекъмови, богати са, непрекъснато вършат висш секс, ядат безглутенови храни и живеят постоянно.

Уви, това надалеч не е по този начин. Историята на Холивуд в действителност изобилства от сърцераздирателни истории на огромни любови, минали през непоносими тествания и аварирали неприятно в скалите на ревността, светската суетност, заболяванията и пороците.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР