Mercedes подкара нова кампания в усилията си клиентите на компанията

...
Mercedes подкара нова кампания в усилията си клиентите на компанията
Коментари Харесай

Mercedes дава по €3 000 на клиенти в Германия, за да направят старите дизелови коли по-еко

Mercedes подкара нова акция в напъните си клиентите на компанията да избегнат забрани и по-високи такси в градовете. От компанията майка Daimler оповестяват, че клиентите на Mercedes-Benz в Германия ще могат да аплайват за дотация от 3000 евро (3350 долара), с които да модернизират колите си и да ги създадат по-еко. Сумата покрива тъкмо промяната на изпускателните филтри на по-стари и замърсяващи дизелови коли.

Автомобилният производител беше заставен да обмисли ходове в посока рационализация на системите за филтриране на отработените газове на по-старите си модели, откакто доста общини в Германия започнаха да постановат забрани за мощно замърсяващите дизелови транспортни средства за понижаване на фините прахови частици и токсични газове.

Тази седмица от Daimler сътвориха и уеб страница за обработка на заявки на клиенти за финансова поддръжка. Идеята е в съдействие с Федералния орган за авто превоз да се утвърди комплект от ограничения за модернизиране на изпускателните системи на другите дизелови коли на марката.

Като за начало компанията е предложила дотация на клиентите си в тези региони, които са изправени пред евентуални забрани.

Първият пакет е за коли с дизелов мотор " Евро 5 ", в това число и най-продаваните модели E220 и E250. Моделът е създаден от баварската компания Dr Pley SCR Technology. Закупуването и инсталирането на пакета коства тъкмо 3 000 евро.

Първоначално производителите предлагаха актуализации на софтуера, вместо хардуерно усъвършенстване. Компаниите също по този начин лобираха клиентите да си закупят и по-нови коли с по-чисти мотори. Потребителският напън обаче принуди компаниите да поддържат модернизацията като по-ефективен еко способ. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР