Mercedes-Benz обяви, че с електрическата прототипната разработка VISION EQXX на

...
Mercedes-Benz обяви, че с електрическата прототипната разработка VISION EQXX на
Коментари Харесай

Електрическият VISION EQXX отново подобри рекорда си за ефективност

Mercedes-Benz разгласи, че с електрическата прототипната разработка VISION EQXX на компанията е бил подложен нов връх за успеваемост, като този път той е бил регистриран в рисковите условия на Близкия Изток.

Представителят на е потеглил от представителството на Mercedes-Benz в Риад, Саудитска Арабия, и минал 1010 километра до Дубай с оставащ свободен пробег от 309 километра.

Според разбора на данните от тестването, провело се в условия на температури от до 34 градуса и траяло 14 часа и 42 минути, електрическият автомобил е отчел разход на сила от едвам 7.4 kWh на 100 километра, което е доста по-добър резултат от предходните два теста, при които бяха регистрирани надлежно 8.7 и 8.3 kWh на 100 километра.

Интересен миг към тестването е бил този, че по време на пътуването, интегрираната слънчева апаратура на VISION EQXX е съумяла на генерира 1.8 kWh електрическа сила, които съгласно изчисленията на компанията, са нараснали автономността на електрическия автомобил с спомагателни 24 километра.

" С изключителна консумация от единствено 7.4 kWh на 100 километра, VISION EQXX продължава да дава скъпи данни за продължаващото развиване на съвременни технологии за електрическа успеваемост ", показват от Mercedes-Benz. " Както се очакваше, всички системи се показаха съвършено в пустинни условия, справяйки се с лекост с провокации като покритие на пътната настилка и температура, по този начин и прахуляк. Още едно доказателство, че електрическото задвижване е готово за международните пазари ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР