Менторът на водилия доскоро Ювентус Масимилиано Алегри направи много интересни

...
Менторът на водилия доскоро Ювентус Масимилиано Алегри направи много интересни
Коментари Харесай

Менторът на Алегри: Той се чувства предаден от Юве

Менторът на водилия до неотдавна Ювентус Масимилиано Алегри направи доста забавни разкрития по отношение на раздялата сред двете страни. Джовани Галеоне твърди доста уверено, че Алегри „ се усеща предаден от Ювентус”.

51-годишният стратег от Ливорно изведе отбора до 5 следващи шампионски трофеи на Италия и два финала в Шампионската лига. Макар че той имаше контракт до юни 2020 година, двете страни през месец май публично оповестиха, че завършват взаимоотношенията си. В дните след освобождението Алегри разгласява фотография от обяд с Галеоне и новия ментор на Милан Марко Джампаоло. Не е загадка, че за двамата треньори Галеоне се явява нещо като бащинска фигура.

„ Алегри беше в действителност смутен и се усеща предаден от Ювентус. Особено измамен той се усеща от президента Андреа Аниели”, разяснява 78-годишният неаполитанец пред „ Ил Фато Куотидиано”.

„ Той още не е претърпял случилото се, само че аз от години го поучавам да зареже Ювентус. Имам проблеми с тях още от 1958 година… Те са арогантни и се държат по този начин, като че ли имат всичко.”

В тази връзка Галеоне си разреши да разяснява и към този момент назначения за треньор в Ювентус Маурицио Сари. „ Той ми се коства малко безреден и не е квалифициран да се оправи с избрани обстановки. Когато чета някои от изказванията му от предишния сезон, стартирам да се чудя дали са били уместни. Също по този начин това му предпочитание все да акцентира качествата си като лявото си крило – няма потребност от всичко това. Марко Джампаоло беше типичното ляво погрешно в жанр „ Бертиноти” и „ Рифондационе”, само че в никакъв случай не приказва за това.”

„ Ако приказваме за футболния треньор като гуру, то тогава бих показал Джан Пиеро Гасперини (наставника на Аталанта – б.р.), тъй като той е талант. Дори като състезател в никакъв случай не бъркаше с придвижването си по терена, постоянно играеше с мисъл да тръгне напред. Много се ядосва и има ужасяващ темперамент, само че в същото време е толкоз надарен. Гасп беше треньор още на терена и това беше фундаментално – да имаш човек, който може да „ види” мача. Алегри значително беше същият, той беше най-добрият”, добави Галеоне.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР