Мениджърът за ВАР технологията към БФС Петър Петров обяви, че

...
Мениджърът за ВАР технологията към БФС Петър Петров обяви, че
Коментари Харесай

Скоро започват проверки на стадионите за готовността им за ВАР системата

Мениджърът за ВАР технологията към БФС Петър Петров разгласи, че пре март ще стартира ревизия на стадионите дали имат подготвеност за приемане на системата.

Проверката ще се състои сред 4 и 8 март, като на първо време ще бъдат тествани стадионите в София, а по-късно и тези в останалите градове на страната.

След като мине втората ревизия, от БФС ще се подаде дата за домакинските дуели на всеки тим от 21, 22 и 23 кръг, с цел да бъдат лицензирани всички игрища с подготовка за ВАР. Естествено е първо де се лицензират евентуалните участници в първата 6-ца.
 ВАР направи дебют в България
ВАР направи дебют в България

На шампионат за юноши

" Ако някой стадион не е подготвен, ще го изчакаме. За тимовете от втората осмица не е толкоз съдбовно, че ще го лицензиране през месец май. Защото те де факто за новия шампионат би трябвало да бъдат подготвени до 15-ти юли. Дали има вид някой тим да семейства на различен стадион, тъй като няма подготвеност за ВАР? В момента никой от тимовете не е отказал да работи или да не извърши предписанията. Но дали ще се стигне до подобен вид, ще се знае към 20-и март. Изискванията са независимо електрозахранване на ВАР-вана, оптичен кабел от ВАР-вана до централната линия на игралното поле, където ще бъде монитора; табло за зареждане на монитора и другото е вишките, на които са камерите ", съобщи той пред " Гонг ".

" Някои клубове като Царско село и Черно море, стадион " Oгоста " в Монтана би трябвало да вдигнат височината на платформите, до момента в който през вчерашния ден е направена инспекция на Арда. Стадион " Арда Арена " е изцяло подготвен за лицензирането. Вчера по време на срещата с Ботев Враца се обадиха, с цел да проверим по какъв начин се вижда от камерите. Мога да кажа, че се вижда прелестно. Повечето игрища, които имат високи трибуни, няма да имат проблем ", добави Петър Петров.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР