Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте коментира ситуацията около голмайстора на

...
Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте коментира ситуацията около голмайстора на
Коментари Харесай

Конте за Кейн, Лорис и щастието да бъде в Тотнъм

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте разяснява обстановката към голмайстора на тима Хари Кейн, който пропусна решаваща дузпа за Англия по време на Световното състезание в Катар, и Юго Лорис, който загуби финала на Мондиала от Аржентина. Италианецът съобщи, че въобще не се тормози за двамата си играчи и за следващ път увери, че се усеща благополучен в Тотнъм, само че не желае да разисква тематиката за възможен нов контракт.

„ Не желая да приказвам по този въпрос на конференцията, тъй като мисля, че е по-голям самият мач с Брентфорд и по какъв начин ще играем. Това, което мога да ви кажа, е, че се усещам благополучен и имам доста положителни взаимоотношения с всички в клуба. Разговаряме всеки ден и се опитваме да намерим най-хубавото решение за всяка обстановка. Щастлив съм тук и това е доста значимо за мен.

Изобщо не се безпокоя за Хари Кейн, тъй като приказваме за нападател от международна класа. Футболът е подобен. Можеш да имаш доста вълнуващи моменти, само че и такива, в които си отчаян, тъй като си пропуснал дузпа. Когато бях футболист, не съм пропуснал нито една дузпа, тъй като не съм изпълнявал. Но изгубих на международно състезание след дузпи от Бразилия. Преживяваш тези моменти. В началото сигурно си печален, само че футболът ти дава опция да имаш други шансове и да му се наслаждаваш. Не се безпокоя. Видях в тези два дни, откогато е с нас, че е доста добре.

Лорис от една страна също ще бъде отчаян, само че от друга - Франция стига за втори следващ път край, а това е огромно достижение. И на този шампионат той сподели, че е приказен вратар и капитан на Франция. Всеки, който играе на такова високо равнище, има и извоювани, и изгубени финали. Ако потегли да ви описвам какъв брой финала съм изгубил, би трябвало да останем още един час. Разочаровани сме поради Юго, само че сме щастливи за Кристиан Ромеро, който стана международен първенец.

Във всеки клуб има треньор, състезателен шеф и притежатели, които разясняват прехвърлянията. Аз поучавам клуба по какъв начин може да се опита да усъвършенства качеството на състава, тъй като обстановката се трансформира пет месеца след началото на сезона. Ако има опция да подсилим тима, ще създадем нещо. Политиката ни е да привличаме млади играчи с не толкоз огромни заплати. Ако не успеем, ще продължим с тези играчи. Аз съм удовлетворен от тях.

От футболистите, които участваха в последните мачове на Световното – Перишич, Лорис и Ромеро, единствено Иван се завърна през днешния ден и към този момент имаше подготовка с тима. Той е разполагаем за мача с Брентфорд. Искам Лорис да бъде с нас на пейката за този мач. Трябва тези играчи да получат малко отмора. Ромеро ще бъде разполагаем за срещата с Астън Вила “, съобщи Конте по време на днешната си конференция.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР