Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола сравни качествата на четирима

...
Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола сравни качествата на четирима
Коментари Харесай

Гуардиола сравни Де Бройне и Силва с Иниеста и Шави

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола съпостави качествата на четирима от най-хубавите футболисти, с които е работил в Барселона и при “гражданите” - Кевин Де Бройне, Давид Силва, Андрес Иниеста и Шави Ернандес.

“Успехът ми в Манчестър и Барселона се дължи на централните ми полузащитници. Шави беше състезател с невероятни надзор и динамичност, нямаше метод да загуби топката. Той можеше да владее игровия темп и съвършено да реши по кое време да форсира. Андрес си наподобява с него, само че постоянно трансформира скоростта”, изясни Гуардиола в изявление пред ESPN.

“Давид Силва е комбинация сред двамата. Той също по този начин знае по кое време да задържа топката и по кое време да форсира играта. Кевин е по-темпераментен. Той не е владеещ състезател, а е по-динамичен. Обича да идва откъм гърба, да приключва офанзивите, да центрира, да се появява тук и след това там, да пази, да атакува… Кевин е приключен състезател с по-малко надзор и повече придвижване. Когато спре, не е толкоз ефикасен, колкото Шави, Давид и Андрес”, добави експертът.

КАЛОЯН АНТОНОВ Премиър лийг 38 кръг, неделя 13 май  Саутхамптън 0:1краен резулат  Манчестър Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР