Мениджърът на Манчестър Джосеп Гуардиола смята, че утрешният сблъсък с

...
Мениджърът на Манчестър Джосеп Гуардиола смята, че утрешният сблъсък с
Коментари Харесай

Пеп: Срещу Арсенал трябва да докажем какво е нивото ни, не съжалявам за Жесус и Зинченко

Мениджърът на Манчестър Джосеп Гуардиола счита, че утрешният конфликт с Арсенал от 1/16-финалите на ФА Къп се явява доста добра опция за това неговият отбор да покаже къде се намира по отношение на водача в Премиър лийг. Двата отбора водят борба за купата в шампионата, само че към момента не са се срещали в пряк конфликт през този сезон, тъй като дуелът им от първата половина на сезона бе отсрочен. Сега Арсенал и Сити ще се срещнат два пъти в границите на десетина дни.

„ Това е различено съревнование от Премиър лийг. Този мач е като край. Трябва да потвърдим какво е равнището ни. Най-добрият метод е да го създадем против отбор, който има 50 точки в лигата. Трябва да покажем какъв брой надалеч или какъв брой близо сме. Трябва да сме на най-хубавото си равнище.

Дали скърбя, че пуснахме Зинченко и Жесус в Арсенал? Защо? Защото побеждават? Те бяха невероятни за нас. Изпитваме огромно почитание към двамата. Първо като хора, по-късно и като футболисти. Разбира се, желаеме да ги победим, само че аз съм повече от удовлетворен от техните триумфи.

Знаехме, че когато някой клуб пристигна с оферта за Артета да го направи собствен управител, той ще напусне. Не съм човек, който ще му каже „ остани с мен “. Всеки има своите фантазии. Знаех, че той ще отиде в този клуб, на който бе капитан и на който е почитател. Той обича този клуб. Спомням си, че когато вкарвахме голове, той скачаше всякога, като се изключи тези против Арсенал. Тогава просто си седеше на мястото. Ако аз бях помощник тук и Барселона ми се обади, щях да потегли незабавно. Хората би трябвало да летят. Същото важи и за играчите. Когато не са удовлетворени, би трябвало да си тръгнат, тъй като животът е прекомерно къс ", съобщи Гуардиола на днешната си конференция. 

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР