Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп няма намерение да става селекционер

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп няма намерение да става селекционер
Коментари Харесай

Клоп: Не смятам да ставам треньор на Германия

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп няма желание да става селекционер на Германия в близко бъдеще. Това съобщи самият той на конференцията преди реванша от осминафиналите на Шампионската лига сред британския клуб и Република България (Лайпциг). Ливърпул завоюва с 2:0 като посетител първата среща. По-рано през днешния ден стана ясно, че Йоаким Льов се отдръпва като селекционер на четирикратните международни първенци след Евро 2020 това лято. Льов е отпред на Бундестима от 2006 година насам. Клоп пък доскоро повече от година подписа нов контракт с Ливърпул, който изтича през лятото на 2024. Клоп пое мърсисайдци през октомври 2015 година.

" Сводобен ли съм за позицията народен селекционер през лятото? Не. След лятото? Не. Йоги Льов вършеше невероятна работа толкоз доста години. Един от най-успешните треньори на Германия ", съобщи Клоп, добавяйки, че схваща желанието на Льов да води Бундестима на Европейското състезание, след което различен треньор да продължи неговото дело. " Има задоволително положителни немски треньори ", сподели още Клоп.

Малко по-късно на Клоп още веднъж бе заложен въпрос, обвързван с Бундестима и немският експерт отговори по следния метод: " Току-що споделих това, което бих споделил, когато се загатват имена като моето. Казах " не " за това лято или след него, когато и да било, аз няма да съм свободен за позицията на евентуален селекционер на Германия. До края на контракта ми с Ливърпул остават още три години. Просто е. Подписваш контракт и се опитваш да изпълняваш този контракт, нали?

Имах контракти с Майнц и Дортмунд и се придържах към тях, макар че имаше интерес от други тимове от Бундеслигата с повече пари. Всичко опира до тайминг и пари. Ако нещата не се получат, не би трябвало да губиш съня си поради това. Нямам проблеми с това.

Аз съм изцяло неверния човек, който да попитате кой е най-хубавият вид за заместител на Йоги Льов. Като всеки различен, аз също бях изцяло сюрпризиран от новината, само че има задоволително време да бъде открит заместител ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР