Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде последната си пресконференция преди

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде последната си пресконференция преди
Коментари Харесай

Клоп: Ако мислех, че Тотнъм е фаворит, щях да съм луд

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде последната си конференция преди утрешния край в Шампионската лига против Тотнъм. На нея германецът акцентира, че тимът му е доста по-зрял спрямо предходната година, когато загуби от Реал Мадрид в мача за трофея. Що се отнася до утрешния мач, Клоп чака доста оспорван дуел. Ето и по-интересните акценти от конференцията на мениджъра на мърсисайдци:
За поуките от предходната година и шестте следващи изгубени финала в кариерата на Клоп

Не съм научил нищо от предходните финали. Обстоятелствата са разнообразни, противниците са разнообразни. Винаги е друго. Ако аз съм повода за изгубените шест следващи финала, това би бил мотив за паника. Като тим, научихме доста след последните финали. Напълно друг отбор сме спрямо предходната година. Този край тогава бе началото на идната стъпка. От самия мач нямаше какво толкоз да научим.

Много по-зрели сме. Трент, да вземем за пример, изигра още 50 мача. Той е доста по-опитен във футболно отношение. Бяхме сюрпризирани, че достигнахме до финала през предходната година. Тогава не бяхме толкоз непрекъснати, колкото в този момент.

За това кой от двата тима има преимущество преди утрешния край

Ако мислех, че Тотнъм има преимущество, щях да съм вманиачен. Почетино също би бил вманиачен, в случай че мисли, че ние имаме преимущество. Хората може би ще кажат, че ние сме любимци, тъй като събрахме повече точки в Премиър лийг, само че и двата мача с Тотнъм през тази година приключиха 2:1 и бяха доста положителни и оспорвани срещи.

За това дали Клоп мисли, че му е липсвал шанс при предходните финали

Мислите, че не съм имал шанс в хода на моята кариера? Не е правилно. От 2012-а до момента всяка година, като се изключи 2017-а, моите тимове са били на край. Аз може би съм международен рекордьор по извоювани полуфинали в последните седем години. Тук съм, с цел да спечелвам титли.

За работата на Маурисио Почетино

Уважавам доста работата на Почетино. Той има доста надарени играчи и е впечатляващо по какъв начин се развиха дружно. Харесвам това. Но в случай че Аякс беше на край, също щеше да бъде справедливо.

За положението на Роберто Фирмино, който не е играл от един месец

Роберто Фирмино е подготвен. Няма да ви разгадавам състава, само че той е подготвен.

Шампионска Лига final кръг, събота 1 юни  Тотнъм 22:00предстои  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР