Мениджърът на Бостън Ред Сокс Алекс Кора отказа да придружи

...
Мениджърът на Бостън Ред Сокс Алекс Кора отказа да придружи
Коментари Харесай

Треньорът на Бостън бойкотира Доналд Тръмп

Мениджърът на Бостън Ред Сокс Алекс Кора отхвърли да придружи тима по време на визитата на първенците на МЛБ в Белия дом тази седмица. Визитата при президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в четвъртък ще бойкотират и най-малко седмина бейзболисти от отбора на " алените чорапи ", който предишния октомври завоюва купата от Световните серии.

Кора разгласи решението си с изказване на испански език, оповестено в най-тиражния вестник в родината му Пуерто Рико – " Ел Нуево Диа ". В него той показва като претекст обстоятелството, че островът към момента не е възобновен след опустошителния вихър Мария през 2017 година макар многократните обещания от администрацията на Тръмп да се погрижи за карибската страна под юрисдикцията на Вашингтон.

Due to the state of the recovery efforts in Puerto Rico after Hurricane María, @RedSox manager Alex Cora @ac13alex confirmed to El Nuevo Día that he won’t be making the trip to the White House with the 2018 champions. Full story in spanish here: https://t.co/2vJpuCVWMb pic.twitter.com/mB4UCsN2fP
— El Nuevo Día (@ElNuevoDia) May 5, 2019
" Както споделих и пред вестника, държавното управление свърши някои неща вкъщи, които са страхотни, само че към момента има доста дълъг път. Това е нашата действителност. Много е мъчно да чествам, когато сме в такова състояние. Предпочитам да не отида, с цел да не наподобява, че съм склонен със протичащото се ", разяснява 43-годишният пуерторикански треньор след снощната победа на Ред Сокс с 9:2 като посетител на Чикаго Уайт Сокс в мач от постоянния сезон на МЛБ.

Освен Кора за столицата няма да пътуват и някои от най-големите звезди на отбора, измежду които Муки Бетс, Джаки Брадли-младши, Рафаел Деверс, Ксандер Богартс, Дейвид Прайс, Кристиан Веласкес и Ектор Веласкес. Всеки от тях по един или различен метод не е склонен с политиката на 45-ия държавен глава на Съединените щати.



На ст. " Гарантийд Рейт Фийлд " в Чикаго нощес Бостън съкруши съпротивата на домакините със 7 точки в 8-ия ининг. Дотогава резултатът беше 2:2 след RBI-сингли на Мич Морланд и Джей Ди Мартинес във 2-рия и 5-ия ининг за " алените чорапи " и соло хоумръни на Райън Кордел и Хосе Абреу в 5-ия и 6-ия за " белите чорапи ".

В предпоследното си нахлуване гостите избухнаха против риливъра Келвин Ерера (L 0-2) и означиха 6 точки при 2 аута, в това число с огромен шлем на Богартс за крайния резултат. Победител излезе Брандън Уъркман (W 2-1), затворил чиста отбрана в 7-ия ининг.



Чикаго Уайт Сокс - Бостън Ред Сокс 2:9
ст. " Гарантийд Рейт Фийлд "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
БОСТЪН
0
1
0
0
1
0
0
7
0
9
9
0
ЧИКАГО УАЙТ СОКС
0
0
0
0
1
1
0
0
0
2
6
2

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 5 МАЙ:

Американска лига

Детройт Тайгърс - Канзас Сити Роялс 5:2 (10 ининга)
Балтимор Ориолс - Тампа Бей Рейс отсрочен
Кливланд Индиънс - Сиатъл Маринърс 0:10
Тексас Рейнджърс - Торонто Блу Джейс 10:2
Лос Анджелис Ейнджълс - Хюстън Астрос 4:10
Ню Йорк Янкис - Минесота Туинс 4:1 (8 ининга, дъжд)

Национална лига

Маями Марлинс - Атланта Брейвс 1:3 (10 ининга)
Филаделфия Филис - Вашингтон Нешънълс 7:1
Милуоки Бруърс - Ню Йорк Метс 3:2
Колорадо Рокис - Аризона Дайъмъндбекс 8:7
Сан Диего Падрес - Лос Анджелис Доджърс 8:5
Синсинати Редс - Сан Франциско Джайънтс 5:6
Чикаго Къбс - Сейнт Луис Кардиналс 13:5

Интерлига

Питсбърг Пайрътс - Оукланд Атлетикс 5:3 (13 ининга)

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР