Мениджърът на Арсенал Микел Артета не подценява много опасния лондонски

...
Мениджърът на Арсенал Микел Артета не подценява много опасния лондонски
Коментари Харесай

Артета: Очаква но много тежък мач, Уест Хем е опасен противник

Мениджърът на Арсенал Микел Артета не подценява " доста рисковия " лондонски противник Уест Хем. Двата тима излизат в дерби в понеделник на " Емиратс ".

Арсенал има сега 5 точки задатък пред първенеца Манчестър Сити в класирането, само че Артета ще се изправи против някогашния си управител Дейвид Мойс и знае, че тимът му може да сътвори доста проблеми.

" Уест Хем са доста рискови, тъй като знам, че Дейвид е работил с тима доста крепко. Откакто той пое отбора, усили капацитета му и към този момент е на друго равнище. Знам, че ще бъде доста сложен мач ", сподели испанският експерт.

Артета към този момент е съвсем 20 години в Англия, като е бил под управлението на Мойс в Евертън, където стартира кариерата си на Острова. Той игра седем сезона при шотландеца на " Гудисън Парк ".

" Всеки управител ви дава нещо, което построява вярата ви в това, което желаете да вършиме. Дейвид има огромна тежест за мен ", изясни Артета.

" Той имаше голямо въздействие, признателен съм му за вярата, която ми сподели, и за това, което научих от него на терена и отвън него за това по какъв начин се построява тим. Той ме поддържаше от самото начало, когато работихме дружно. Имам невероятни мемоари с него, тъй като той беше сполучлив ", сподели още той.

" Той вярваше, че аз мога да имам въздействие върху тима. Аз имах подозрения, само че той ме накара да допускам, че мога да го направя ", призна Артета.

" Винаги бях играл като вътрешен халф или атакуващ халф, а той ме накара да играя като крило. Тпябваше да се приспособявам към друг жанр. С Дейвид първите години играехме доста пряк футбол, беше изцяло друго от това, което ме учеха, когато бях на 15 години ", приключи Микел Артета.


















22:00 22/12 22:00 22/12






























--> -->   Лена Бориславова на

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР