Арсенал победи Брентфорд с 1:0 с гол на Кай Хаверц

...
Арсенал победи Брентфорд с 1:0 с гол на Кай Хаверц
Коментари Харесай

Хаверц качи Арсенал на върха след победен гол срещу Брентфорд

Арсенал победи Брентфорд с 1:0 с гол на Кай Хаверц в 89-ата минута и излезе първи в класирането на Висшата лига, след равенството сред Манчестър Сити и Ливърпул по-рано през днешния ден. 

С триумфа момчетата на Микел Артета събраха актив от 30 точки на върха. Втори е Ман Сити с 29, а трети Ливърпул с 28. Брентфорд е 11-и с 16 точки.

В 4-ата минута Марк Флекен блесна с положително избавяне след удар на Габриел Мартинели с глава. 

Първият добър късмет за Брентфорд бе в 14-ата минута, когато Брайн Мбемо бе на добра позиция и насочи изстрел, който обаче бе блокиран. 

В 25-ата минута Олександър Зинченко пусна пас в кулоар към Леандро Тросар, само че той стреля над напречната греда. 

В края на първата част играчите на Арсенал първо се зарадваха, а по-късно се разочароваха. Леандро Тросар стигна до отбита топка пред вратата и с глава я прати в мрежата на Флекен, само че по-късно съдията Тим Робинсън сподели, че попадението ще се прегледа с ВАР за засада. Впоследствие голът на белгийския национал не бе зачетен. 

В началото на втората част Брайън Мбемо откри пространство за изстрел в наказателното поле, само че прати топката прекомерно надалеч от задачата. 

В 77-ата минута центриране в наказателното поле откри Неал Мопе, който с глава опита да прати топката в долния ляв ъгъл, само че защитник на " топчиите " се намеси и съумя да я почисти. 

Минута преди края на постоянното време Арсенал стигна до гол. Мартин Йодегор върна към Букайо Сака, който с доста положително центриране прати топката към Кай Хаверц, а германецът засече с глава за 0:1. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР