Мениджърът на Арсенал Микел Артета е обвинен в непристойно поведение

...
Мениджърът на Арсенал Микел Артета е обвинен в непристойно поведение
Коментари Харесай

Микел Артета е обвинен в непристойно поведение

Мениджърът на Арсенал Микел Артета е упрекнат в непочтено държание от Футболната асоциация на Англия поради изявлението си след загубата от Нюкасъл при започване на този месец.

" Свраките " завоюваха с 1:0 след гол, който беше проверяван за три нередности от системата за видеоарбиитраж ВАР, само че в последна сметка беше зачетен. След мача Артета дефинира това като " безспорен срам ".

" Микел Артета е упрекнат в нарушаване на правилника на ФА след мнения, които направи в изявленията за медиите след мача на Арсенал от Висшата лига против Нюкасъл на 4 ноември. Коментарите му съставляват непочтено държание, защото са обидни към длъжностните лица на мача и/или вредят на играта и/или опорочават играта ", се споделя в изказване на Футболната асоциация.

ВАР направи тройна инспекция, с цел да види дали топката е излязла отвън игрището преди центрирането на Джо Уилок, дали Жоелинтон е фаулирал бранителя на Арсенал Габриел и дали Антъни Гордън е бил в засада.

Артета не съумя да скрие гнева си след мача.

" Трябва да приказвам по какъв начин, по дяволите, се призна този гол? Невероятно. Чувствам се неловко. Сега би трябвало да дойда тук и да се опитам да защитя клуба, тъй като е безспорен срам този гол да бъде зачетен. Абсолютен срам! ", разяснява мениджърът.

Арсенал излезе с изказване на идващия ден, в което сподели, че клубът " с цялото си сърце " поддържа мненията на Артета.

" Висшата лига е най-хубавата лига в света с най-хубавите играчи, треньори и последователи, всички от които заслужават по-добро. Но незабавно би трябвало да се обърне внимание на стандарта за съдийство ", обявиха от клуба.

Артета има време до вторник да отговори на обвиняването.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР