Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели възмущението си относно рекордния

...
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели възмущението си относно рекордния
Коментари Харесай

Венгер се заяде с ПСЖ заради трансфера на Неймар

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер показа възмущението си по отношение на рекордния трансфер на Неймар в Пари Сен Жермен.

Специалистът означи, че лондончани няма по какъв начин да се конкурират с клубове, зад които стоят цели страни. Венгер естествено визира френския отбор, чийто притежател е Катар Спортс Инвестмънтс.

" След като обособени страни започнаха да имат лични клубове, към този момент всичко е допустимо и е доста мъчно да се съблюдава финансовият феърплей. Ние към момента живеем рационално.

Не сме единствените в това отношение, защото 99% от клубовете вършат същото, само че, несъмнено, не можем да се конкурираме на това равнище.

През предходната година преминахме границата от 100 милиона и единствено година по-късно към този момент преминахме котата от 200 милиона.

Когато се замислите, че Тревър Франсис бе първият футболист, за който бяха платени 1 милион паунда, което изглеждаше неразумно, ще видите какъв брой надалеч сме стигнали и в какво се трансформира футболът.

Той отиде оттатък всевъзможни калкулации и рационалност. Цифрите към този момент са сравними с тези в НБА. Цената на един състезател към този момент зависи от самоличността на купувача и не може да бъде сложена в пазарен подтекст. Финансовият капацитет на купувача дефинира всичко ", съобщи Венгер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР