Меморандумът за разбирателство е между България, Белгия, Чехия, Дания, Естония,

...
Меморандумът за разбирателство е между България, Белгия, Чехия, Дания, Естония,
Коментари Харесай

България купува наземна ПВО заедно с 11 държави, браним европейск...

Меморандумът за съгласие е сред България, Белгия, Чехия, Дания, Естония, Германия, Унгария, Латвия, Литва, Нидерландия, Норвегия и Словения.

 

С одобряването на меморандума за съгласие ще се даде опция България да се включи в стратегии за взаимно закупуване, поддържане и потребление на оръжейни системи за наземна противовъздушна защита (GBAD).

 

При придобиване на оръжейни системи за наземна противовъздушна защита същите ще могат да бъдат интегрирани към архитектурата на „ Интегрираната система за противовъздушна и противоракетна защита на НАТО “ и ще бъдат част от единна системата за противоракетна и противовъздушна защита в Европа.

 

С друго свое решение от през днешния ден Министерският съвет одобри разпореждане, с което се обезпечават спомагателни разноски по бюджета на Министерството на защитата в размер на 28 298 960 лв., нужни за придобиване, рационализация, поддръжка и ремонт на въоръжение, ракети, торпеда и техника, и за ремонт и създаване на инфраструктура, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР