Меморандум за сътрудничество в областта на младежта и спорта ще

...
Меморандум за сътрудничество в областта на младежта и спорта ще
Коментари Харесай

България и Северна Македония ще си сътрудничат и в областта на спорта

Меморандум за съдействие в региона на младежта и спорта ще подпишат Министерството на младежта и спорта на Република България и Агенцията за младежта и спорта на Република Северна Македония. Това оповестиха от спортното министерство. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 184
Това беше конкретизирано по време на съвещание на междуведомствената работна група за съдействие сред двете страни, което се организира в Скопие. В него взеха присъединяване министърът на младежта и спорта Радостин Василев и зам.-министърът на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов. Текстът на документа към този момент е конкретизиран, като Меморандумът ще бъде подписан в края на месец март.

Целта на двете страни е да бъдат укрепени околните връзки сред двете страни посредством поощряване на съдействието в развиването на младежта и спорта на правилото на взаимност, взаимно съгласие и изгода.

България и Северна Македония ще организират  стратегии за юношески продан и поощряване на доброволчески планове. Ще се работи и по представянето на взаимни планове пред интернационалните институции.

В региона на спорта Меморандумът визира обмяната на опит сред треньори, специалисти, експерт и откриватели. Ще се предизвиква и съдействието сред спортните организации на двете страни. Текстът визира и съдействие в битката против допинга в спорта, както и улеснението на връзките сред федерации, клубове и всички заинтригувани лица посредством организирането на спортни събития. Освен това ще бъдат обменяни и хрумвания за рационализация на спортната инфраструктура.

В съвещанието на работната група присъединяване взеха още министърът на образованието и науката Николай Денков и министърът на културата  Атанас Атанасов.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 184  Засилваме обмена на възпитаници и студенти със Северна Македония Засилваме обмена на възпитаници и студенти със Северна Македония  Ковачевски - Рюте: Диалогът със София ще докара до взаимно допустими решения Ковачевски - Рюте: Диалогът със София ще докара до взаимно допустими решения  Бучковски: Няма да влезем в Европейски Съюз, в случай че би трябвало да признаем, че Гоце Делчев е българин Бучковски: Няма да влезем в Европейски Съюз, в случай че би трябвало да признаем, че Гоце Делчев е българин
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР