Меморандум за сътрудничество подписаха днес Община Плевен и Лайънс клуб“

...
Меморандум за сътрудничество подписаха днес Община Плевен и Лайънс клуб“
Коментари Харесай

Лайънс клуб – Плевен-Мизия ще възстанови 4 детски площадки в плевенски квартали

Меморандум за съдействие подписаха през днешния ден Община Плевен и „ Лайънс клуб “ – Плевен-Мизия. Това стана в Заседателната зала в постройката на общината като подписите си под документа сложиха кметът на Плевен доктор Валентин Христов, Галина Станимирова – чартър президент на кклуба и Ина Петрова, която е президент на „ Лайънс клуб “ – Мизия.

Галина Станимирова, която е чартър – президент на Лайънс клуб – Плевен-Мизия разясни, че по решение на клуба,от благотворителния бал, който се състоя през месец октомври 2023 година, част от събраната сума тогава ще бъде ориентирана за реновиране и възобновяване на 4 детски площадки на територията на град Плевен.



„ Влязохме по отношение на Община Плевен – с Валя Костова, която е шеф на Дирекция….., с цел да определим съответните площадки и да определим метода на взаимоотношение с управлението на Община Плевен и Общински съвет – Плевен за, вложение на тези 10000 лв. за ремонт на площадките “, сподели Галина Станимирова.

Тя посочи, че четирите детски площадки се намират в кварталите „ Сторгозия “, „ Дружба “, Девети квартал “ и „ Мара Денчева “, като е получено единодушието на управлението на общината.

От тук нататък следва установяване на метода на консумиране на финансовия запас.

От „ Лайънс клуб “ Плевен са провели среща и с ръководителя на ОбС-Плевен доцент Иван Малкодански, както и със сдружения с нестопанска цел, които правят главно благотворителна активност.

„ Всички наши дейности са ориентирани към щедрост и когато всички дружно се активизираме и решим да действаме, естествено резултатът е доста по-добър и осезателен за всички жители на Плевен и региона “, сподели Галина Станимирова.

Четирите места за игра на децата, които щебъдат реновирани саплощадките:в жк „ Дружба “ при блок 412, в жк „ Сторгозия “ до бл. 5, жк „ Кайлъка “и на ул. „ Мария Кюри “.

" Така се стигна и до сключване на днешния меморандум за съдействие. Считам това за едно положително партньорство “, уточни Галина Станимирова, чартър президента на клуба.

Настоящият президент на „ Лайънс клуб Плевен Мизия “, Ива Мариновадопълни, че концепцията на това подкрепяне е да се обновят площадки не в центъра на града, а в кварталите на Плевен.

Подписи под меморандума за съдействие през днешния ден поставиха за Община Плевен – кметът доктор Валентин Христов, за „ Лайънс клуб Плевен Мизия “ – Ива Маринова и Галина Станимирова. Предстои сключване на документа и от ръководителя на Общинския съвет доцент доктор Иван Малкодански.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР