Меморандум за разбирателство и сътрудничество между българската и сръбската прокуратура

...
Меморандум за разбирателство и сътрудничество между българската и сръбската прокуратура
Коментари Харесай

Сотир Цацаров заминава на официално посещение в Белград

Меморандум за съгласие и съдействие сред българската и сръбската прокуратура ще бъде подписан по време на формалното посещаване на основния прокурор Сотир Цацаров в Белград. Очаква се да бъдат разисквани и други тематики и въпроси от съвместен интерес, осведомят от пресцентъра на обвинител номер едно.

Съдържанието на документа, който е първи по рода си, ще стане известно в петък, както и дали той ще обезпечи някакъв по-директен контакт сред двете прокуратури по национални и интернационалните следствия. Сотир Цацаров отива в Белград седмица преди старта на мегаделото " КТБ " с главен обвиняем - мажоритарния притежател на банкрутиралата банка. От началото на следствието, т.е. от съвсем три години и половина, Цветан Василев е в сръбската столица, а българската прокуратура още чака отговор на настояването си той да бъде екстрадиран у нас. Заради това безмълвие, предишния февруари Цацаров сезира европейските институции. Няма информация последвало ли е нещо от това.

Споменатото дело " КТБ " през днешния ден беше знаковият образец, с които ръководителите на спецсъдилища и прокуратури се пробваха да убедят Висш съдебен съвет да реши битовите и кадровите им проблеми. След полемиката стана ясно, че на среща с премиера ще се търси решение на сградния проблем. Новина за нови съдийски щатове към този момент обаче няма:

Подходът на тези хора е надали не - изчакайте първо постройка, па след това е това. Това ми наподобява все едно да те бомбардират и ти да стоиш и да броиш снарядите и да се чудиш, дали да се криеш - разяснява обвързването на тематиките " нова постройка " и " още щатове " шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР