Меморандум за обмяна на студенти и преподаватели е подписал доц.

...
Меморандум за обмяна на студенти и преподаватели е подписал доц.
Коментари Харесай

Тракийският университет ще обменя студенти и преподаватели с немско висше училище  

Меморандум за обмяна на студенти и преподаватели е подписал доцент доктор Добри Ярков, ректор на в Стара Загора, с Ветеринарномедицинския факултет (ВМФ) на немския университет Юстус Либих в град Гисен.

Заедно с шефа на Националния център за професионално образование и подготвеност доктор Здравко Тодоров той е бил на посещаване в немския университет по покана на декана на ВМФ проф. Мартин Крамер. На място те са се срещнали с образователния развой и модела на преподаване, ориентиран в по-голямата си част към практиката. Последната година за студентите по ветеринарна медицина е напълно практическа и в несъмнено направление.
Ярков и Тодоров са имали опция да се срещнат и да заимстват хрумвания от най-новата и съвременна клиника за дребни животни в Европа. В нея работният развой се реализира с извънредно модерни способи за лекуване на дребни животни, като инвазивна кардиология, която ползват немските учени. Те са впечатлени от метода на работа в клиниката - утринната визитация се прави с преподаватели, чиновници и студенти. По този метод по-сложните случаи освен са подложени на поредност от експертни отзиви, само че и студентите имат опция да вземат участие интензивно, което им дава съществени на практика умения.

Факултетът разполага и с пункт за месопреглед, където се изследва качеството на другите типове меса, и с подготвителен и симулационен център, какъвто следва да се построи и в Тракийския университет със декларирана поддръжка от немското висше образователно заведение. В него се обмисля да има разнообразни браншове - хирургия, образна, лабораторна диагностика и други.
Отделението по Акушерство и гинекология в Юстус Либих дава извънредно модерни благоприятни условия за лекуване, защото главното му направление е ембриотрансфер.

В немския университет студенти от разнообразни факултети (медицина, ветеринарна медицина и фармакология) имат опция да организират дружно извършения в биомедицинския теоретичен център. Практика, която би могла да се реализира и в Тракийския университет.
Отношенията с немския университет Юстус Либих датират от години и се дължат на основоположника на ветеринарната медицина в България проф. Курт Краузе, който е представител точно на Ветеринарномедицинския факултет в Гисен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР