[Melia Hotels International] Хотелът Iberostar на управляваната от Веселин Данев

...
[Melia Hotels International] Хотелът Iberostar на управляваната от Веселин Данев
Коментари Харесай

Хотел Iberostar в Слънчев бряг става Melia

[Melia Hotels International] Хотелът Iberostar на ръководената от Веселин Данев " Сигна кепитъл " сменя марката си и става Melia. Това ще стане от идващия летен сезон - 2020.

Концепцията на хотелиера от години е обектите да са брандирани и да се ръководят от мениджърска компания, като те са под испанските марки Sol и Melia на испанската компания Melia Hotels International и единствено този в Слънчев бряг е под марката Iberostar, който също е испански.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Всички под един бранд

Управляваната от Веселин Данев " Сигма кепитъл " е един от най-големите хотелиери на морето, като разполага с към 3000 стаи. Инвестиционната компания има три хотела в Несебър и по един в Обзор, Златни пясъци и Слънчев бряг, разпределени в 4 сдружения. Обектът в Слънчев бряг е в актива на " Съни травел груп ", което за предходната година има доходи от 18 млн. лева и чиста облага от хиляда лв..

Melia Grand Hermitage (5 звезди) в Златни пясъци разполага със 728 стаи. Комплексът Sol Nessebar Resort включва три хотела с общо 940 стаи (Bay, Mare и Palace). А в Обзор е Sol Luna Bay.

И преди е имало смяна на марките, като през първите две години от съществуването си Grand Hotel Hermitage е част от веригата Kempinski, като най-после Данев стига до заключението, че Златни пясъци не е " Кемпински " дестинация.

Кой е притежателят

Регистрираното през 2002 година в Люксембург капиталово сдружение " Сигма кепитъл " е основано за да е притежател на хотели по българското море. Основните акционери по това време са доктор Дмитрий Зимин, основател на съветския мобилен оператор " Вимпелком ", исландецът Тор Бьорголфсон (в предишното притежател на " Актавис ", БТК, акционер в СИБанк) и някогашният акционер в " Мобилтел " Мартин Шлаф. В управлението на фонда са Георги Велчев, брат на някогашния финансов министър Милен Велчев, и Веселин Данев. Впоследствие в сдружението остават единствено Зимин с 83% и Веселин Данев с остатъка. Формално люксембургската " Сигма кепитъл инвестмънтс " още през 2010 година е сменена като притежател на българския бизнес от основаната в Кипър " Либена резортс ". Но крайни притежатели си остават Зимин и Данев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР