Меле между роми и българи във Войводиново Войводиново на протест

...
Меле между роми и българи във Войводиново Войводиново на протест
Коментари Харесай

Юристи бранят ромите от Войводиново с незаконни коптори

Меле сред роми и българи във Войводиново Войводиново на митинг против ромското принуждение там Полицията проговори за мелето във Войводиново

Проблемът с противозаконното строителство във Войводиново е завещан, той се е случил по време на бившето ръковоство, а не по наше време. Това съобщи кметът на Община „ Марица ” Димитър Иванов. Той изясни, че ромски къщи без право има вдигнати както на общински терени, по този начин и на частни. Администрацията на Иванов е почнала процедури, както за събарянето на противозаконните коптори, по този начин и за даването на терени с право на градеж.

„ За страдание процедурите са тегави и делата се влачат с години ”, съобщи Иванов и уточни по какъв начин близо 3 година той и екипът му водиха борба против самонастанилата се Елена върху общински терен до помпената станция.

Ден, откакто роми нападнаха и пребиха боен във Войводиново, жителите на селото обявиха, че излизат на митинг. Тази вечер към 18 ч. те ще се съберат пред църквата в селото. Едно от настояванията им е да се съборят противозаконните къщи.

„ Не можем да го създадем през зимата ”, разяснява пред „ Марица ” зам.-кметът на Община „ Марица ” Петър Минков. Той изясни, че администрацията е отредила терени за право на градеж, само че ромите отхвърлят да се реалокират там. Има и доста неосъществено право на градеж. Минков изясни, че има юристи, които особено се занимават с делата на ромите и бавят администрацията в процедурите.

„ С война не се вземат решение тези въпроси ”, разяснява Минков. И посочи, че досега в общината няма нищо публично постъпило за идния митинг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР