меле Асеновград След повече от 6 часа заседание, Пловдивският окръжен

...
меле Асеновград След повече от 6 часа заседание, Пловдивският окръжен
Коментари Харесай

Двама от задържаните заради побоя в Асеновград

меле Асеновград След повече от 6 часа съвещание, Пловдивският областен съд остави в ареста 7 от 9-мата роми, които бяха задържани поради мелето и побой в Асеновград над млади гребци и техните родители. Задържани остават Яшар, Исмет, Васил, Костадин, Емрал, Абдраман и Стефан. Повдигнатите обвинявания са за безчинство, за причиняване на междинни телесни повреди и за закана за ликвидиране.

Съдът  откри, че има обосновано съмнение всеки от обвинените да е направил това, в което е упрекнат. Освен това съществува действителна заплаха те да извършат закононарушение.
 меле Асеновград Искра Койчева, Дарик Пловдив
Двама от арестуваните - Ангел и Славчо, излизат от ареста против парична гаранция, надлежно от 3 000 и 1 000 лв.. Данните за личността на обвинените не постановат извод за заплахата от осъществяване на закононарушение да е с такава активност, която да постанова мярка за неотклонение задържане под стража. Славчо страда от тежко заболяване, което не би могло да се лекува, в случай че по отношение на него бъде постановена мярка задържане под стража, постановиха още магистратите.

За разлика от предходното правосъдно съвещание в Асеновград, където Районният съд остави обвинените в ареста, през днешния ден деветимата мъже бяха докарани в правосъдната зала без маски на лицата. В тяхна поддръжка в правосъдната зала пристигнаха техни родственици, които отхвърлиха какъвто и да било коментар.
 меле Асеновград Искра Койчева, Дарик Пловдив
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Разширеният репортаж по тематиката, както и какво съобщи Красимир Елдъров – бранител на трима от обвинените, чуйте в звуковия файл.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР