МЕЛБЪРН, Австралия (АП) — Премиерът на Малайзия в понеделник се

...
МЕЛБЪРН, Австралия (АП) — Премиерът на Малайзия в понеделник се
Коментари Харесай

Премиерът на Малайзия се съпротивлява на натиска на САЩ и казва, че малайзийците нямат проблем с Китай

МЕЛБЪРН, Австралия (АП) — Премиерът на Малайзия в понеделник се изрече в отбрана на връзките с Китай и се оплака от хипотетичния напън от страна на Съединените щати и техните съдружници на районните народи да вземат страна в стратегическите съперничества на Запада с Пекин.

Изказването на министър-председателя Ануар Ибрахим пристигна по време на срещата на върха на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия в австралийския град Мелбърн, където Ануар е един от деветте азиатски водачи, присъстващи на срещата.

„ В момента, Китай наподобява е водещият вложител в Малайзия “, сподели Ануар и настоя, че малайзийците „ нямат проблем с Китай “.

„ Ние сме самостоятелна нация, ние сме мощно самостоятелни, не желаеме да бъдем диктувани от никаква мощ “, сподели Ануар.

„ Така че до момента в който ние оставаме... значим другар на Съединените щати и Европа и тук, в Австралия, те не би трябвало да ни пречат да бъдем другарски настроени към един от нашите значими съседи, тъкмо Китай “, сподели той, говорейки на съ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР