Мексико задържа близо 800 имигранти, натъпкани в четири камиона, съобщиха

...
Мексико задържа близо 800 имигранти, натъпкани в четири камиона, съобщиха
Коментари Харесай

Мексико задържа 800 мигранти на фона на натиск от САЩ

Мексико задържа близо 800 имигранти, натъпкани в четири камиона, оповестиха международните осведомителни организации.

Това се случва на фона на засиления напън от страна на администрацията на американския президент Доналд Тръмп да ограничи броя на хората, влизащи незаконно в Съединени американски щати.

Националният миграционен институт в Мексико съобщи, че е задържал 791 мигранти в източната част на страната.

Шофьорите на камионите бяха задържани.

Страната е разположила още 1 000 сътрудници по северните и южните си граници, с цел да ревизира визите на немексиканци, които пътуват из страната.

Увеличението им е част от съглашението със Съединени американски щати от 7 юни, в което Мексико ще увеличи ограниченията, с цел да спре имигрантите от Централна Америка да преминат границата сред Съединени американски щати и Мексико в подмяна на това, че администрацията на Тръмп не извършва закани за налагане на 5-процентни мита на всички артикули, импортирани от Мексико.

Споразумението бе пристигнало на фона на притока на мигранти, които се опитваха да влязат в Съединени американски щати през югозападната граница. През май митниците и граничната отбрана на Съединени американски щати обявиха, че са задържали 132 887 души спрямо 99 304 месеца по-рано и 51 008 през октомври.

Междувременно, в петък президентът на Института за национална миграция в Мексико Тонатух Гилен Лопес подаде оставка, оповестиха от ведомството в изказване в Twitter. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР