МЕКСИКО СИТИ (АП) — Около 3000 мигранти от Централна Америка,

...
МЕКСИКО СИТИ (АП) — Около 3000 мигранти от Централна Америка,
Коментари Харесай

Керван от 3000 мигранти блокира магистрала в южно Мексико

МЕКСИКО СИТИ (АП) — Около 3000 мигранти от Централна Америка, Венецуела, Куба и Хаити блокираха в сряда придвижването по една от главните южни автомагистрали на Мексико, с цел да изискат директни или изходни визи с цел да доближи границата на Съединени американски щати.

Керванът от мигранти потегли пешком от град Тапачула, покрай границата с Гватемала, на 30 октомври, вървейки на север към Съединени американски щати.

The контингент, в това число доста дами и деца, по-късно стопираха да се разхождат в Huixtla, различен град в южния щат Чиапас, където се пробваха да получат краткотрайни документи за пътешестване, с цел да прекосят Мексико.

В сряда мигрантите блокираха магистралната ревизия щандове тъкмо пред Huixtla.

Активистът Иринео Мухика, един от уредниците на марша, сподели, че блокадата ще продължи, тъй като мигрантите се опасяват от нарушители, контрабандисти и изнудвачи, които могат да ги атакуван, в случай че продължат да вървят. Много мигранти също биха предпочели да вземат рейсове, само че постоянно са възпрепятствани да го създадат, в случай че нямат документи.

„ Знаем, че предизвикваме дискомфорт на мексиканците и се извиняваме “, сподели Мухика. „ Но наркокартелите ни отвличат, убиват ни. “

Мигрантът от Хондурас Херсън Фернандес пътуваше със брачната половинка си и трите си деца; хлипайки, той сподели, че са им свършили парите.

„ Те (властите) няма да ни дадат отговор, няма да ни дадат документи “, сподели Фернандес. „ Идеята е да стигнем до Съединените щати, тъй като има по-добро бъдеще за децата, истината е, че го вършим за тях. “

Но Комисията за подкрепяне на бежанците към мексиканското държавно управление излезе със забавяне Вторник, акцентирайки, че не издава директни визи.

Настоящият кортеж беше измежду най-големите от юни 2022 година Керваните на мигрантите през 2018 година и 2019 година привлякоха доста по-голямо внимание. Но с до 10 000 мигранти, появили се на границата на Съединени американски щати през последните седмици, маршът на 30 октомври към този момент е единствено капка в кофата.

В предишното тактиката на Мексико беше значително да изчака маршируващите да се изморят и по-късно да им предложи транспорт назад до родните им страни или до по-малки, различни центрове за обработка.

Югозападната граница на Съединени американски щати се бори да се оправи с възходящия брой мигранти от Южна Америка, които се придвижват бързо през Darien Gap сред Колумбия и Панама, преди да тръгне на север. До септември 420 000 мигранти, подкрепени от колумбийски контрабандисти, са минали през празнината през годината досега, демонстрират панамски данни.

——— Следете отразяването на АП за световната миграция на https://apnews.com /hub/migration

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР