Мексико изпрати 129 хаитянски мигранти със самолет до родната им

...
Мексико изпрати 129 хаитянски мигранти със самолет до родната им
Коментари Харесай

Незаконни! Мексико и САЩ върнаха хиляди хаитяни в страната им

Мексико изпрати 129 хаитянски мигранти със аероплан до родната им страна в сряда. Toва оповестиха чиновници, представени от " Ройтерс ".

През предходната седмица започнаха полети до столицата Порт-о-Пренс на фона на скок в броя на идващите мигранти от Хаити, които се придвижват до границата на Съединени американски щати през Мексико.

През последните дни Съединени американски щати освободиха хиляди мигранти от Хаити от лагер на границата с Мексико в Дел Рио, щата Тексас, частично посредством експулсиране в Хаити. Хиляди други мигранти се върнаха назад към Мексико.

Миналата седмица Мексико изпрати полет до Хаити със 70 души, в това число 13 деца.

Полетът в сряда излетя от южния град Тапачула покрай границата с Гватемала, част от съглашение сред мексиканското и хаитянското държавно управление, се споделя в известие на мексиканския институт по миграцията.

Правозащитната група Fray Matias de Cordova се опълчи, като съобщи, че депортирането на хора в страна, където държавното управление не може да подсигурява условия за живот би изложило на риск хората.

Организацията на обединените народи (ООН) през септември изрази надълбоко безпокойствие по отношение на всеобщите депортации от Съединени американски щати на мигранти от Хаити, предупреждавайки, че хора със съществени молби за леговище може да са изложени на риск.

Агенциите на Организация на обединените нации за правата на индивида и бежанците подчертаха, че всеки, който кандидатства за леговище, има право настояването му да бъде прегледано.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР