Мексиканските власти приложиха по-строги мерки срещу мигранти от Централна Америка,

...
Мексиканските власти приложиха по-строги мерки срещу мигранти от Централна Америка,
Коментари Харесай

Мексико задържа 800 мигранти от Централна Америка

Мексиканските управляващи приложиха по-строги ограничения против мигранти от Централна Америка, като задържаха към 800 от тях, влезнали нелегално от Гватемала в опит да доближат границата със Съединени американски щати, предадоха Ройтерс и ДПА.

Мексико е подложено на сериозен напън от американския президент Доналд Тръмп да възпре всеобщото напредване на мигранти, множеството от които идват от Централна Америка и се насочват към границата със Съединени американски щати.

Мексиканският институт по миграцията заяви, че 800-те мигранти, някои от които са малолетни без възрастни придружители, са били отведени през вчерашния ден в имиграционни центрове, където ще получат храна, заслон и медицински грижи. Ако правният им статут не може да бъде открит, те ще бъдат върнати в родните си страни.

Институтът по миграцията добави, че търси още към 200 мигранти, които са останали в региона.

По-рано през вчерашния ден силите за сигурност обкръжиха мигранти, в това число фамилии с дребни деца, които бяха влезнали в Мексико по река Сучиате. Те съумяха да навлязат единствено на няколко километра в мексиканската територия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР