Междувременно Н.Пр. посланик Кенет Мертен започна серия от срещи с

...
Междувременно Н.Пр. посланик Кенет Мертен започна серия от срещи с
Коментари Харесай

Посолството на САЩ в България отрече новините, че американски военни са били дислоцирани в София

Междувременно Н.Пр. дипломат Кенет Мертен стартира серия от срещи с министри от служебния кабинет на Румен Радев. Първите посетени министри бяха военният Димитър Стоянов и на външните работи Николай Милков. Обсъдени са тематики от съвместен интерес и е маркирана 120 годишнината от Българо-Американските дипломатически връзки.

Ето какво гласи и цялата информация:

FactCheck: През почивните дни няколко уеб страницата в България разгласиха подвеждаща информация по отношение на рутинно прекосяване на американски боен личен състав през летище София. Войниците, които са били скрито снимани, в действителност пътуваха през България, само че имаха единствено къс престой на път за Съединени американски щати – прекъсването им в София е изцяло в съгласие и утвърдено от локалните управляващи. Терминалът работеше от самото начало.

Американски военнослужещи постоянно минават през България, тъй като нашите две страни работят взаимно за гарантирането на общата ни сигурност.

Посолството постоянно е разполагаем да отговори на всяка медия, която желае да получи достоверна информация по отношение на работата на държавното управление на Съединени американски щати.

Също по този начин насърчаваме почитателите си да се доверяват на публични източници на информация, в това число платформите на Посолството, с цел да бъдат осведомени за работата ни.

Ето няколко предупредителни знаци в последния подвеждащ " новинарски репортаж ":

 Не се оповестява да са направени опити за връзка с летището, българските управляващи или Посолството на Съединени американски щати, с цел да се получи достоверна информация, която да бъде включена в публикацията;

Не се показва кой е авторът;

Не се прецизира кой е източникът на „ обстоятелствата “ в публикацията;

Не се показва създателят на фотосите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР