Междуведомствената комисия е утвърдила основния и дублиращия екипажи на кораба

...
Междуведомствената комисия е утвърдила основния и дублиращия екипажи на кораба
Коментари Харесай

Избран е екипажът за първия художествен филм в Космоса

Междуведомствената комисия е утвърдила главния и дублиращия екипажи на кораба " Союз МС-19 " и продължение на тяхната подготовка за полета от Байконур, оповестиха в четвъртък за ТАСС от пресслужбата на Центъра за подготовка на космонавти " Ю. А. Гагарин ", съобщи вестник „ Банкеръ “.

В главния екипаж на пилотирания транспортен съд " Союз МС-19 " са включени космонавтът от " Роскосмос " Антон Шкаплеров, актрисата Юлия Пересилд и режисьорът Клим Шипенко. В дублиращия екипаж са съветския космонавт Олег Артемиев, актрисата Алена Мордовина и операторът Алексей Дудин.

Окончателният състав на екипажа ще бъде одобрен от държавната комисия на космодрома Байконур няколко дни преди старта на галактическия транспортен съд. Полетът на новата експедиция към Международната галактическа станция е плануван за 5 октомври с ракетата притежател " Союз-2.1а ".

Подборът е минал в двудневна изпитна сесия. Медицинската комисия е признала членовете на екипажите за годни за полет.

През ноември 2020 година шефът на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин разгласява в Twitter видео, в което се съобщаваше, че фотосите на първия живописен филм в космоса са планувани за октомври 2021 година. Космическата драма с работно заглавие " Повикване " е взаимен план на " Роскосмос ", Първи канал и студиото Yellow, Black and White.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР