Междуведомствена среща на терен се проведе вчера по инициатива на

...
Междуведомствена среща на терен се проведе вчера по инициатива на
Коментари Харесай

Терор на ТИР-ове и в Белослатинско, облекчават трафика със светофар

Междуведомствена среща на терен се организира през вчерашния ден по самодейност на кмета на Община Бяла Слатина инж. Иво Цветков. 
Основната задача е основаването на най-хубава организация на придвижването на тежкотоварни коли по път II-13, минаващ през територията на общината. 
По предложение на кмета и след изпратено мнение от АПИ, с цел да се облекчи трафикът е належащо построяването на светофарна уредба и бетонови ограничители на път II -13 и път III -134, продължен тротоар по маршрута през село Търнак, както и ограничение на придвижването на коли над 12 тона. 
От бранш “Пътна полиция ” ще правят надзор на колите, които, поради ремонт на пътя Мездра - Ботевград, минават през път II-13 Крапчене - Криводол - Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - Автомагистрала „ Хемус “ и назад. Разрешено е по второкласния път да минават коли над 3,5 тона, както и прекосяването им по път II-15 Враца – Борован - II-13 Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - Автомагистрала „ Хемус “ и назад. 
Голяма част от тежкотоварните коли не съблюдават ограничаването на скоростта в обитаемото място и това е действителна причина за пораждане на пътно произшествие, безапелационен е инж. Цветков. 
От пътната организация са декларирали позитивно мнение за построяването на светофарната уредба и ограничаващите уреди, като ще се следи за транспарантно разходване на забележителния държавен запас за поддръжка на пътната инфраструктура. 
С признатия на първо четене бюджет на страната за 2023 година, е планувано да бъдат подписани спомагателни съглашения за дофинансиране на обектите, които общините извършват посредством бюджета на Министерство на регионалното развитие. 
От изплатени 241 млн. лева за четвъртокласни пътища към 7 юли действително са усвоени към 36 млн. лева или към 15%.
Предвижда се в общинските планове до края на годината да се влагат още 60 млн. лева Местните управляващи ще получат в допълнение финансиране, като отсега нататък заплащанията ще стават на база в действителност разноски един път месечно или на тримесечие.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР