Междуособиците в Обединени патриоти достигнаха нов връх вчера. НФСБ и

...
Междуособиците в Обединени патриоти достигнаха нов връх вчера. НФСБ и
Коментари Харесай

НФСБ и ВМРО спретнаха преврат на Волен Сидеров

Междуособиците в „ Обединени патриоти ” доближиха нов връх през вчерашния ден. НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация проведоха истински прелом против водача на „ Атака ” Волен Сидеров - техен сътрудник в националистическата коалиция. Сидеров беше свален от поста ръководител на парламентарната група на патриотите, а мястото му заеха Валентин Касабов от НФСБ и Искрен Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация.

Смяната в управлението беше оповестена ненадейно на пленарното съвещание на Народното събрание от неговия ръководител Цвета Караянчева. Решението за отстраняването на Сидеров обаче е било взето на 9 юли на съвещание на парламентарната група на патриотите в отсъствието на депутатите от „ Атака ”.

От Вътрешна македонска революционна организация обясниха, че задачата била „ възстановяване на организационния живот на групата ”. „ Ние се опитваме да отстояваме политики и сме съществено неодобрени от обстоятелството, че групата не работи, няма съответно управление и посланичество ”, разяснява новият й съпредседател Искрен Веселинов. И уточни, че в случилото се „ няма нищо трагично ”. От думите му се разбра, че атакистите не са били авансово известени за промяната на техния водач.

Като „ официална ” дефинира смяната в управлението лидерът на НФСБ Валери Симеонов. „ Публично прочут факт е, че повече от 10 месеца НФСБ не приема председателството на Волен Сидеров ”, подсети Симеонов. Той упрекна вожда на „ Атака ”, че не е събирал парламентарната група на съвещания, и разгласи политическата акция на НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация като „ акт на излекуване на съдружните връзки ”.

Според хората на Сидеров обаче в действителност се анулира съдружното съглашение и се слага под опасност взаимното ръководство с ГЕРБ. „ Моторът на „ Обединени патриоти ” Сидеров е отхвърлен ”, възмути се неговият народен представител Десислав Чуколов. Запитан каква ще бъде реакцията на партията му, Чуколов обаче внимателно сподели, че атакистите занапред ще се съберат и ще обмислят какво да подхващат.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР