Международно признатото правителство на Йемен заяви в събота, че отбранителните

...
Международно признатото правителство на Йемен заяви в събота, че отбранителните
Коментари Харесай

Международно признатото правителство в Йемен иска по-активни действия срещу хутите

Международно приетото държавно управление на Йемен съобщи в събота, че отбранителните удари на Съединени американски щати и Англия против бунтовниците хути не са задоволителни и прикани за поддръжка на Съединени американски щати и Саудитска Арабия за " елиминиране " на способността им да провеждат офанзиви против корабите в Червено море.

„ Отбранителните интервенции не са решението. Решението е да се отстраняват военните благоприятни условия на хутите. “ - сподели Рашад ал Алими, началник на подкрепяния от Саудитска Арабия Президентски лидерски съвет (ПЛС), на брифинг с публицисти в саудитската столица Рияд.

Коментарите му идват на фона изумената от Съединени американски щати противокорабна ракета на хутите, часове откакто подкрепяните от Иран бунтовници поразиха английски танкер в Аденския залив, катопредизвикаха пожар на борда.

Алими оглавява образувание, представляващо интернационално приетото държавно управление, което хутите прогониха от Сана преди съвсем десетилетие.

Президентският лидерски съвет е основан в южния град Аден. Анализатори предизвестиха, че възходящото напрежение в района може да провали напъните за реализиране на преустановяване на огъня сред хутите и подкрепяната от Саудитска Арабия военна коалиция, която се активизира, с цел да ги смъкна от власт през 2015 година

Алими акцентира, че поддържа мирния развой, само че упрекна, хутите и Иран, че не желаят мир. " Сформирахме екип за договаряния и сме подготвени за мирния развой, само че за жалост нямаме сътрудник в този развой ", сподели той. „ Всеки път, когато се направи стъпка към мир, хутите и техните ирански поддръжници основават нов проблем, с цел да се отдалечат от този път “, разясни Алими. Той добави, че желае американска и саудитска поддръжка за сухопътни интервенции против хутите и йеменските сили ще би трябвало да бъдат „ сътрудници “ в тези интервенции: „ Ние пожелаваме (тази подкрепа) всеки ден, всеки месец, всяка година. “ /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР