Международният валутен фонд прогнозира, че инфлацията във Венецуела ще стигне

...
Международният валутен фонд прогнозира, че инфлацията във Венецуела ще стигне
Коментари Харесай

МВФ: Инфлацията във Венецуела може да достигне зашеметяващите 1 милион процента


Международният валутен фонд предвижда, че инфлацията във Венецуела ще стигне зашеметяващите 1 милион % в края на годината. Финансовата организация показва като причина продължаващото отпечатване на пари от страна на централната банка, с които властта се надява да запълни възходящата бюджетна дупка.

Според специалистите от МВФ рецесията е сравнима с тази в Германия през 1923 година или в Зимбабве преди десетина години. Свиването на стопанската система също ще продължи. Прогнозата е спад от 18 на 100 през тази година.

Фондът отбелязва, че сривът на икономическата интензивност, хиперинфлацията и дефицита на храна водят до всеобща емиграция.

Венецуела страда от тежък стопански колапс, откакто цените на петрола се сринаха преди четири години, а управляващите отхвърлиха да трансформират политиката си по отношение на тях. Правителството постанова надзор върху цените и обменните курсове на боливара и това единствено утежнява още повече обстановката, написа Bloomberg по тематиката.

Президентът Николас Мадуро на собствен ред твърди, че рецесията е резултат от " икономическа война ", стартирана от неговите съперници вкъщи и в чужбина. Заради срутва на стопанската система управляващите към този момент не разгласяват стопански данни, а анализаторите би трябвало да разчитат на самостоятелни оценки, направени от интернационалните организации, банки или НПО-та.

Припомняме, че Венецуела е страната с най-големи потвърдени находища на нефт в света и все пак е раздиряна от икономическа рецесия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР