Международният съд на ООН в Хага нареди на Израел да

...
Международният съд на ООН в Хага нареди на Израел да
Коментари Харесай

Съдът на ООН нареди на Израел да предотврати актовете на геноцид, но не и да спре огъня

Международният съд на Организация на обединените нации в Хага подреди на Израел да предотврати актовете на геноцид против палестинците и да направи повече, с цел да помогне на цивилните, само че не разпореди преустановяване на огъня, както изиска Южна Африка (РЮА), съобщи " Ройтерс ".

Южна Африка заведе делото пред Международния съд на Организация на обединените нации по-рано този месец, като изиска от него да даде незабавни ограничения за преустановяване на боевете, които убиха повече от 26 000 палестинци.

Той упрекна Израел във воден от страната геноцид по време на офанзивата, почнала, откакто бойци на Хамас нахлуха в Израел, убивайки 1200 и отвличайки повече от 240. Израел направи опит да отхвърли делото.

В решението си от през днешния ден съдиите споделиха, че Израел би трябвало да вземе всички ограничения в границите на пълномощията си, с цел да попречи на войските си да извършат геноцид, да накаже и да предприеме стъпки за възстановяване на филантропичната обстановка.

Въпреки че Съдът не подреди преустановяване на огъня, той съобщи, че няма да отхвърли делото за геноцид, постановявайки, че палестинците наподобяват предпазена група според Конвенцията за геноцида от 1948 година Той не се произнесе всъщност за обвиняванията в геноцид.

Израел назова обвиняванията на Южна Африка погрешни и " жестоко изопачени " и съобщи, че поставя оптимални старания, с цел да избегне цивилни жертви.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР