Международният олимпийски комитет взе решение да извади три от основните

...
Международният олимпийски комитет взе решение да извади три от основните
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: МОК извади бокса, щангите и модерния петобой от Игрите в Лос Анджелис

Международният олимпийски комитет взе решение да извади три от главните спортове от Игрите през 2028 година, които ще се проведат в Лос Анджелис. Аут от Олимпиадата са повдигането на щанги, боксът и модерният петобой. На тяхно място пък влизат скейтборд, сърф и спортно катерене.

Решението за изваждането на три от главните спортове на Олимпийските игри бе взето след виртуално съвещание на МОК, което се организира в последните три дни.

" Решението за вкарването на тези три спорта, които са ориентирани към младежта, бе взето след сериозния им триумф в Токио 2020, ангажираността към нововъведенията изразена от уредниците на Лос Анджелис 2028, както и сериозният интерес и дълбоки корени, които те имат в Калифорния ", изясни Бах.

Вдигането на тежести е част от олимпийското придвижване още от 1896-а, до момента в който боксът и модерният петобой влизат в програмата на Игрите през 1912 година.

И трите отпаднали спорта ще могат да се борят за присъединяване на събитието, само че ще би трябвало да преодолеят конкуренцията на други спортове като бейзбол, софтбол, карате, скуош, лакрос, крикет и поло, които могат да бъдат еднократни допълнения към Игрите.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР