Международният олимпийски комитет (МОК) включи 28 вида спорт в предварителната

...
Международният олимпийски комитет (МОК) включи 28 вида спорт в предварителната
Коментари Харесай

Международният олимпийски комитет с шокираща новина за световния спорт

Международният олимпийски комитет (МОК) включи 28 типа спорт в предварителната стратегия на Летните Олимпийски игри през 2028-а година в Лос Анджелис. Решението беше взето на Сесията на МОК, която се организира сега.

МОК се съгласи с предлагането на Комисията по правенето на олимпийската стратегия, което получи и поддръжката на изпълкома. В цифрата на 28-те типа спорт са включени скейтборда, сърфинга и скално катерене, които към този момент дебютираха на Игрите в Токио през предходната година.

Боксът, повдигането на тежести и модерният петобой все още не са включени в програмата и остават в листата на чакащите. МОК предложи на съответните интернационалните федерации да извършат нужните промени, с цел да запазят местата си в олимпийската стратегия.

През 2023-а година Организационният комитет на Игрите през 2028-а година в Лос Анджелис може да предложи спомагателни типове спорт, които да бъдат включени в програмата. Окончателният вид на въпросната стратегия, както и точният лист на спортовете, които ще вземат участие след шест години ще бъде одобрен през декември 2024-а година.

Модерният петобой ще би трябвало да размени конната езда с друга спортна дисциплинираност след Олимпийските игри в Париж през 2024-а година, реши ръководещият орган на този спорт в края на предходната година. Това решение беше изцяло предстоящо, откакто на Игрите в Токио имаше доста съществени рецензии за държанието на немската треньорка Ким Райзнер. Тя беше дисквалифицирана за удар по коня. Райзнер се ядоса на животното, откакто очакванията на нейната ездачка Аника Шлой за злато се изпариха, защото конят отхвърли да скача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР