Международният олимпийски комитет (МОК) отстрани руския олимпийски комитет (РОК) за

...
Международният олимпийски комитет (МОК) отстрани руския олимпийски комитет (РОК) за
Коментари Харесай

МОК отстрани безсрочно руския олимпийски комитет

Международният олимпийски комитет (МОК) в профил съветския олимпийски комитет (РОК) за неопределен срок. Причината – нарушение на олимпийската харта посредством включване на спортни организации в четири района в Източна. Миналата седмица съветски олимпийски чиновници одобриха за свои членове олимпийските препоръки на анексираните украински територии – Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие.

„ Тази стъпка съставлява неуважение на Олимпийската харта, тъй като нарушава териториалната целокупност “ на националния олимпийски комитет на Украйна. Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие се намират на територии, анексирани след нахлуването на съветската войска в Украйна “, разгласи представител на МОК. Олимпийският комитет има постоянна сесия в Мумбай, Индия.

От МОК още веднъж не дадоха период за решение за присъединяване на съветски спортисти в Париж 2024 и Милано 2026. „ Решението ще бъде взето в уместно време “, обясниха от организацията.

Забраната за спортисти от Русия и Беларус да вземат участие в спортни събития беше наложена след началото на съветската инвазия в Украйна. Преди няколко месеца комитетът предложи на спортните федерации да разрешат на руснаците и беларусите да се завърнат под безпристрастен байрак. Това обаче може да се случи единствено в самостоятелни надпревари и при доста строги условия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР