Международният музикален фестивал “Варненско лято бе открит вчера от кмета

...
Международният музикален фестивал “Варненско лято бе открит вчера от кмета
Коментари Харесай

Откриха музикалното Варненско лято

Международният музикален фестивал “Варненско лято " бе открит през вчерашния ден от кмета на Варна Иван Портних, артистичния шеф Марио Хосен и шефа на Театрално-музикално продуцентския център Даниела Димова, научи Varna24.bg .

Фестивалът трансформира Варна в привлекателно място за феновете и ценителите на музиката от целия свят и в филтрация за културен туризъм, сподели по време на откриването кметът Иван Портних. Той уточни, че фестивалът ще означи скоро стогодишен празник и акцентира приноса на Марио Хосен и Даниела Димова за надграждане на фестивалната програмата. Все повече стават гостите от пет континента, които особено идват във Варна, с цел да се насладят на хубавата музика и да се срещнат с неповторимите забележителности и гостоприемството на локалните хора “, сподели и маестро Марио Хосен.

По традиция фестивалът стартира с Рапсодия " Вардар " на Панчо Владигеров, изпълнена от Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна, под палката на огромния български диригент Иван Кожухаров. Последва Концерт за тромпет и оркестър от арменския композитор Александър Арутюнян, със солист - френският виртуоз Ромен Лельо. Финал бе комплициран с Четвърта симфония на Чайковски.

ММФ " Варненско лято “ 2023 се осъществя с финансовата поддръжка от Община Варна.

Пълната стратегия тук: https://varnasummerfest.org/програма
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР