Международният координационен съвет на организациите на работодателите - МКСОР подкрепи

...
Международният координационен съвет на организациите на работодателите - МКСОР подкрепи
Коментари Харесай

Работодатели от Европа и Азия подкрепят България за членство в ОИСР

Международният координационен съвет на организациите на работодателите - МКСОР поддържа кандидатурата на България за участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване - Организацията за икономическо сътрудничество и раз . Това разгласи ръководителят на МКСОР Анджей Малиновски по време на Общото заседание на организацията.

" Както постоянно бизнесът е този който поправя път към участие на страната ни в значими интернационалните организации . Както знаете при започване на тази година Асоциация на организациите на българските работодатели стана асоцииран член на Консултативния комитет за бизнеса и промишлеността към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Страната ни дава отговор на условията за участие в една от най-важните стопански организации в света , което е сигнал за задграничните вложители че икономическата конюнктура в България е добра ", съобщи ръководителят на АИКБ Васил Велев.

По време на Общото заседание е номиниран и идващият ръководител на МКСОР. Това е президентът на Асоциацията на работодателите в Грузия Елгуджа Меладзе. Очаква се МКСОР публично да разгласи решението си по време на идващото си съвещание, което ще се организира на 19-21 ноември в Краков, Полша.

Членовете на Международният координационен съвет на организациите на работодателите са разискали целите на Бизнес съвета на страните от Г-20 . Сред тях са развиването на дребните и междинни предприятия, пазара на труда и образованието, цифровата стопанска система и други Предоставена е информация и за Националната квалификационна рамка на страните от МКСОР, Оперативно-наблюдателно дело и БРИКС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР