Международният конгресен център в Рияд приветства елита в конния спорт

...
Международният конгресен център в Рияд приветства елита в конния спорт
Коментари Харесай

БНТ 3 ще излъчи финалите на Световната купа по конен спорт в Рияд

Международният конгресен център в Рияд приветства елита в конния спорт за кулминационната точка на сезона в 44-то издание на финалите на Световната купа.

Престижното събитие сплотява ездачи и коне от целия свят.

В Рияд ще бъдат най положителните състезатели през сезона от съвсем всички районни лиги по света в борба за шампионския трофей.

35 състезатели с 42 коня от 19 страни завоюваха правото да вземат участие във финалната конкуренция, класирайки се за нея през 10 лиги и сублиги в целия свят.

В Рияд са защитаващият купата си от Омаха предходната година Хенрих декор Екерман от Швеция, европейският първенец и троент притежател на този трофей Стив Герда от Швейцария, Маркус Енинг - също троент притежател на трофея, и печелилите по един път финала - швейцарецът Мартин Фукс и германецът Кристиян Алман.

Първите шест от международната класация ще започват в Рияд.

Финалите са в три дни - първият от тях е в сряда, вторият в четвъртък, а кулминационната точка е в събота.

Всеки един ден от финалите е независимо съревнование със независим награден фонд, само че актива насъбран във всеки един край и най към този момент кулминационната точка в събота – дефинират огромния притежател на Световната купа.

44-тият край на Световната купа в Рияд е първият шампионат, който се провежда в Близкия изток и е с рекорден награден фонд от 2,6 милиона евро - най-високата предлагана сума в цялата история на финалите на влиятелната конкуренция.

Гледайте финалите на Световната купа в Рияд по Българска национална телевизия 3 - в сряда и четвъртък от 21:30 ч., и кулминационната точка в събота НА ЖИВО от 18:30 ч.!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР