Международният комитет на Червения кръст алармира, че броят на смъртните

...
Международният комитет на Червения кръст алармира, че броят на смъртните
Коментари Харесай

Властите трябва да планират предварително дейностите за достойно погребение на починалите от COVID-19

Международният комитет на Червения кръст сигнализира, че броят на смъртните случаи, провокирани от COVID-19 може да се окаже съществено затруднение пред способността за вярно третиране с мъртвите. Длъжностите лица могат да преодолеят този риск с обмисляне и подготовка, с цел да се резервира достолепието на умрелите и оживелите в фамилията. 
Според организацията неспособността да се възнамерява и направи подготовка за погребването на жертвите може да докара до това умрелите да бъдат заравяни в приятелски могили, с незадоволително записи и изясненост за това кой е умрял и къде е било доставено тялото. Страданията на хората, които не знаят къде са  погребани близките им може да бъде разрушително, припомнят от Червения кръст. От там допълват, че всеобщото обмисляне на смъртността не значи всеобщи жертви, само че е доста значимо да бъдат създадени проекти, с цел да се помогне на околните да преживеят по-леко болката.
Дори в страните, които не са наранени от спорове, погребалните бюра и морги се затрудняват поради смъртността от  COVID-19 .
В зоните с спор обстановката може да бъде още по-ужасна поради лимитираната дарба да се обработва вярно огромният брой смъртни случаи. Плановете за реагиране в изключителни обстановки би трябвало да бъдат основани и задействани в този момент преди рецесията да съкруши виновните и ресурсите, с цел да се обезпечи надеждна идентификация и документиране на умрелите. Процесът за приемане на акт за гибел, регистрирането на гибелта и разрешението за погребения би трябвало да бъде банален, считат още от Червения кръст. 
От организацията считат, че би трябвало да бъдат спазени следните правила и рекомендации в актуалната обстановка:
Безопасност на личния състав, работещ със смъртни случаи на коноронавирус .
Медицинските служащи и другите експерти би трябвало да употребяват съответните защитни ограничения за самостоятелна отбрана. Уважението към умрелите би трябвало да се обезпечава с надлежащо погребение или кремация с идентификация и документи. 
Властите би трябвало да обезпечат физически структури, нужни за предпазване на телата, задоволително място за погребения или кремация в сходство с културните и религиозни потребности. 
В местата за лишаване от независимост, бежанските лагери и гетата би трябвало да бъдат подхванати превантивни ограничения.
Вижте още:
Софийският областен съд де факто оневини Асена Стоименова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР