Международният инвестиционен фонд Worldview е поискал запор на сметките на

...
Международният инвестиционен фонд Worldview е поискал запор на сметките на
Коментари Харесай

Сметките на „Булгаргаз” може да бъдат запорирани заради дълг към британски инвеститор

Международният капиталов фонд Worldview е изискал запор на сметките на „ Булгаргаз” поради неплащане на отговорности, съобщи БГНЕС, като цитира обява в „ Туитър” на фонда.

Той е главен заемодател на най-големия английски вложител у нас – „ Петрокелтик”, който държи концесията за рандеман на природен газ в черноморските блокове „ Галата”, „ Калиакра” и „ Каварна”.

Worldview Funds to seek enforcement over @_Bulgargaz assets for non payments. Instructions have been issued to bailiffs to freeze @_Bulgargaz assets to recover funds.
— Worldview Capital (@WorldviewCap) 10 януари 2018 година
От „ Булгаргаз” обясниха, че през ноември м.г. са получили запорно известие от частен правосъден реализатор, с което е било неразрешено на държавната компания да заплаща на английския вложител по контракта му за покупко-продажба на природен газ. От „ Петрокелтик” са отправили молба към „ Булгаргаз” да държат парите в своя сметка до повдигане на запора. От началото на ноември и доставките на природен газ са били прекратени.

Нотариалната покана от Worldview е пристигнала на 5 януари, като с нея е било поискано да им бъде платено това, което „ Булгаргаз” дължи на „ Петрокелтик”. Дружеството обаче не е било осведомено за отпадане на основанието за запора.

„ Позицията на „ Булгаргаз “ ЕАД е, че се касае за спор сред локални търговски сдружения и способен за неговото разрешаване е българският съд, според настоящото в страната законодателство. С оглед на това считаме, че изнесената в пресата информация би могла да сътвори ненужно напрежение, обвързвано със сигурността и непрекъснатостта на доставките за страната “, пишат от газовата компания.

БГНЕС напомня в материала си, че изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов като длъжностен министър е глобил " Петрокелтик ", като по-късно обаче глобата е паднала в съда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР