Международният фестивал на червенокръстките и здравни филми е бялата лястовица

...
Международният фестивал на червенокръстките и здравни филми е бялата лястовица
Коментари Харесай

Вицепрезидентът откри във Варна Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми

Международният фестивал на червенокръстките и здравни филми е бялата лястовица в свят, който в последно време е в много тъмни одежди. Фестивалът ни дава светлина и вяра, проповядва стойностните неща в живота – мир, другарство, обич, съчувствие.

Показва ни, че възкресението на човешкото е по-силно от всяка рецесия.

С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри във Варна 20-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми, който за поредна година се организира под нейния патронаж. Йотова благодари за всеотдайността на уредниците от Българския червен кръст и Медицински университет – Варна. 27 кино лентата от 15 страни вземат участие в тазгодишната стратегия.

„ Фестивалът на червенокръстките и здравни филми демонстрира по-добрата диагноза за нашето общество – не сме изгубили човешкото в себе си. И още нещо доста значимо – имаме отношение към културата, макар че за някои през днешния ден тя е първокласна политика. Културата и духовността са спасявали българския народ в най-тежките времена “, посочи вицепрезидентът.

В приветствието си Илияна Йотова цитира думи на Станислав Стратиев, по чийто сюжет е първият излъчен на фестивала филм „ Равновесие “.

„ В един от своите последни текстове той написа: Поискайте си живота! Не оставяйте други да живеят вместо вас. Да мислят вместо вас. Да вземат решение вместо вас. Да ви споделят какво е най-хубавото за вас и какво – най-лошото. Какво е България и какво – народ “, съобщи вицепрезидентът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР