Международният фестивал Мартенски музикални дни, който трябваше да се състои

...
Международният фестивал Мартенски музикални дни, който трябваше да се състои
Коментари Харесай

Фестивалът Мартенски музикални дни в Русе се отлага

Международният фестивал " Мартенски музикални дни ", който трябваше да се състои в Русе от 13 до 29 март тази година, се отсрочва поради заповедта на министъра на опазването на здравето, с която се прекратява визитата на всевъзможни културни мероприятия на закрито. Това заяви заместник-кметът по филантропични действия на Русе Енчо Енчев по време на съвещание на Областния действен щаб по отношение на ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му концепцията е 60-ото издание на фестивала да се провежда от 19 септември до 4 октомври тази година.

Директорът на музикалния конгрес Ива Чавдарова изясни, че се беседва с артистите дали могат да вземат участие тогава. Една част от тях към този момент са декларирали подготвеност.

" Получаваме схващане, само че също има и въпросителни за какво при толкоз ниска заболеваемост се подхващат сходни крайни ограничения ", разяснява Чавдарова.

Енчев съобщи, че ще се опитат да минимизират вредите от отлагането на музикалния конгрес. Досега са платени към 27 000 лв. за самолетни билети, като ще се беседва със самолетните компании и организации.

По думите на Чавдарова занапред ще се взема решение и обстановката с изкупените хиляди билети за концертите - дали ще се връщат парите, или ще има опция за презаверка.

По време на Областния действен щаб бе направено предложение в Русе, който е граничен район, да проработи лаборатория за проучване на проби за съществуване на болестта. Така времето за реакция ще бъде сведено до най-малко.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР