Международният фестивал Дни на музиката в Балабановата къща за първи

...
Международният фестивал Дни на музиката в Балабановата къща за първи
Коментари Харесай

Международен фестивал представя концерт в Епископската базилика на Филипопол

Международният фестивал " Дни на музиката в Балабановата къща " за първи път ще показа концерт в новата културно-историческа забележителност на Пловдив - Епископската базилика на Филипопол, заяви Българска телеграфна агенция.

Събитието на 6 ноември включва солистична изява на именития Мирослав Петков, първи тромпетист в Кралския Концертгебау оркестър - Амстердам. В негово осъществяване ще прозвучат барокови концерти - същински шедьоври в предкласиката. Партньор на Мирослав ще бъде Камерният отбор " Софийски солисти " с диригент Пламен Джуров.

В Балабановата къща на 7 ноември ще оживеят незабравимият сюжет и обичаната музика от фамозния мюзикъл " Моята прелестна лейди ", пресъздадени от изобретателния и доста известен квинтет " Пилекадоне " и артистите, майстори в жанра, Еделина Кънева и Марчо Апостолов. Аранжиментът е на пловдивския музикант Пламен Проданов.

Фестивалът " Дни на музиката в Балабановата къща " е част от Културния календар на община Пловдив и се реализира с нейна поддръжка, както и на Фондация " Музикартисимо " и Министерството на културата.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР