Международният фестивал Абанико“, провел се от 5-ти до 7-ми април

...
Международният фестивал Абанико“, провел се от 5-ти до 7-ми април
Коментари Харесай

Симона Тодорова и Петя Георгиева от Студио „Зонели“ с призови места от онлайн издание на международен конкурс

Международният фестивал „ Абанико “, провел се от 5-ти до 7-ми април в София, и тази година даде опция за онлайн присъединяване. В края на миналата седмица на Facebook страницата на форума бяха оповестени резултатите от онлайн състезанието. Сред отличените са Симона Тодорова и Петя Георгиева от Студио за вокално образование „ Зонели “ - Добрич. Симона се показа с видеозапис на песента “Voilà ” в категорията „ Най-добро осъществяване на френска ария “ и е класирана от интернационалното жури преди всичко. Симона получава и покана за присъединяване в Международния конкурс “Sous le ciel de Paris ”2024 с петдесет % отстъпка от разноските за присъединяване. Конкурсът ще се организира в Париж в края на април и началото на май.

Петя Георгиева се показа с видео на песента “Strani amori ”в категорията „ Най-добро осъществяване на италианска ария “ и съумя да грабне второ място.

В тазгодишното 13-то издание на фестивала „ Абанико “ взеха присъединяване представители на 15 страни: Турция, Естония, Румъния, България, Полша, Беларус, Молдова, Испания, Украйна, Босна и Херцеговина, Португалия, Израела, Италия, Армения и Португалия.

Главен уредник на събитието е Музикална Агенция " Artvoices " с Директор Роси Йорданова.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР